![Sous vide scrambled eggs Sous vide scrambled eggs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/67DBBECD-A400-40DD-B7B2-47FEEDC281DF/Derivates/FFCF75BF-7DF4-4F2B-88CE-96BA597CDCE7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g salted butter, cut into pieces
- 30 g thickened cream
- 30 g milk
- 6 eggs (see Tips)
- 2 pinches salt, plus extra to season
- 1850 g water, plus extra to submerge bags
- 30 g lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- ground black pepper, to season
- fresh chives, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1898.5 kJ / 452 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 681.4 mg
Alternatywne przepisy
Long-grain white rice
35min
Boiled Eggs
20min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 dk
Warm Aussie potato salad (peeler)
50min
Mocha-iced coffee
5 min
Bacon with chicken strips
15 dk
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Mexican scrambled eggs
20min
Mashed potatoes for two
30 dk
Easy mac and cheese
40min
Poached eggs with blade cover
30 dk
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 dk