Mini cheese scones with savoury butter

Mini cheese scones with savoury butter

4.6 256 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
24 portions

Składniki

Cheese scones
  • olive oil spray for greasing
  • cheddar cheese cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • plain flour
    200 g
  • milk
    250 g
  • baking powder
    2 tsp
  • salt
    1 pinch
Savoury butter
  • unsalted butter cut into pieces
    100 g
  • savoury yeast spread to taste (see Tip)
    2 - 3 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 88.5 kcal / 371.7 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 6.9 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 125 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...