Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 200 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 100 g brown sugar
- 180 g plain flour
- 30 g cocoa powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 60 g cornflakes
Chocolate icing
- 20 g unsalted butter
- 200 g icing sugar
- 20 g cocoa powder
- 2 - 3 tbsp water
- walnuts, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 852.3 kJ / 202.9 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 11.8 mg
Alternatywne przepisy
Lolly cake
4h 5min
Caramel feijoa upside down cake
1h 10min
Feijoa chutney
1 Std. 15 Min
Feijoa crumble slice
1h 5min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 Std. 20 Min
Cheese and bacon scones
35min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2h
Ginger slice
1 godz. 35 min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1h 5min
Mini cheese scones with savoury butter
30 min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28h 15min