Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 200 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 100 g brown sugar
- 180 g plain flour
- 30 g cocoa powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 60 g cornflakes
Chocolate icing
- 20 g unsalted butter
- 200 g icing sugar
- 20 g cocoa powder
- 2 - 3 tbsp water
- walnuts, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 852.3 kJ / 202.9 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 11.8 mg
Alternatywne przepisy
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1 Std. 5 Min
Feijoa crumble slice
1 Std. 5 Min
Mini cheese scones with savoury butter
30min
Lolly cake
4h 5 min
Caramel feijoa upside down cake
1h 10min
Ginger fluff
50 Min
Peanut butter choc chip slice
1h 15min
Feijoa jelly
27 godz. 40 min
Feijoa chutney
1h 15min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1h 20 min
ANZAC slice
1 Std. 40 Min
Ginger slice
1h 35min