Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g fresh tortellini (see Tip)
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 leek, white part only, trimmed and cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 4 - 5 rindless bacon rashers, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g unsalted butter
- 200 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into halves
- 60 g dry white wine
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp fresh thyme leaves
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2353.8 kJ / 560.5 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1032.2 mg
Alternatywne przepisy
Creamy chicken and sun-dried tomato pasta
30 min
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Tuna mornay
45 min
Chicken fusilli with mushrooms
40 min
Chicken pesto pasta
30 min
Apricot chicken risotto
30 min
Butternut and bacon macaroni cheese
1 godz. 30 min
Aussie potato salad
1 godz. 30 min
Spaghetti carbonara
35 min
Chicken and pesto risoni
35 min
Sausage ragu with orecchiette
1h
Chicken and mushroom lasagne
1sa 55 dk