Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g natural yoghurt (see Tips)
- 1000 g full cream milk (see Tips)
- ½ vanilla bean, pod split (see Tips)
- 50 g full cream milk powder (see Tips)
- 40 g caster sugar (optional)
- 30 g lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 250 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 554.5 kJ / 132.5 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 81.5 mg
Alternatywne przepisy
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Custard (TM6)
15min
Pot-set plain yoghurt
12 godz.
Greek-style yoghurt with honey walnuts
13h 5min
Natural yoghurt (Varoma method)
13h
Custard
10min
Honeycomb
1h 30min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Sweetened condensed milk
35min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11 godz.
Yoghurt with red berry coulis
13 Std. 20 Min
Fruity dream (TM6)
10min