![Creamy vanilla yoghurt Creamy vanilla yoghurt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6fc2199a-c47d-4ef4-a06c-4d0e6631f6f1/Derivates/9f7c85b1-2126-4a5d-bf2a-e940761f5a89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g natural yoghurt (see Tips)
- 1000 g full cream milk (see Tips)
- ½ vanilla bean, pod split (see Tips)
- 50 g full cream milk powder (see Tips)
- 40 g caster sugar (optional)
- 30 g lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 250 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 554.5 kJ / 132.5 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 81.5 mg
Alternatywne przepisy
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min
Custard
10min
Peanut brittle
1 Std. 30 Min
Honeycomb
1 Std. 30 Min
Yoghurt with red berry coulis
13h 20min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min
Pot-set plain yoghurt
12h
Fruity dream (TM6)
10min
Custard (TM6)
15 Min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11h
Poached eggs with blade cover
30 Min
Natural yoghurt (Varoma method)
13 Std.