Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 50 g de aceite de oliva
- 3 dientes de ajo
- 100 g de jamón curado en dados
- 500 g de setas de cardo frescas y limpias, en trozos
- 1 trozo de guindilla seca
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1 pellizco de sal
- 50 g de vino blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 809 kJ / 194 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Setas de cardo con gambas
40min
Gulas al estilo tradicional
25 Min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1 Std.
Lombarda salteada con ajo y jamón
25 Min
Judías verdes con tomate
45min
Champiñones con jamón y gambas
20 Min
Pisto para dos
20 Min
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30min
Judías verdes con champiñones y beicon
30min
Champiñones o setas al ajillo
20 Min
Cardo a la cerveza
25 Min
Cangrejos de río en salsa
30min