Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de almejas frescas
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 1 ramita de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 75 g de aceite de oliva
- 1 hoja de laurel seca
- 300 g de patatas chascadas
- 400 g de caldo de pescado
- 300 g de congrio abierto (en trozos de 2-3 cm)
- perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1080 kJ / 258 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Marmitako para dos
30 min
Guiso de patatas con mejillones
30 min
Patatas a la riojana
40 min
Porrusalda con bacalao
40 min
Bonito a la riojana
50 min
Calamares en su tinta
1h 5min
Porrusalda con calabaza
50 min
Cardo a la cerveza
25 min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40 min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Marmitako
40 min