Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de almejas frescas
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 ramita de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 75 g de aceite de oliva
- 1 hoja de laurel seca
- 300 g de patatas chascadas
- 400 g de caldo de pescado
- 300 g de congrio abierto (en trozos de 2-3 cm)
- perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1080 kJ / 258 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1 Std.
Sopa de pescado
55 Min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Fabes con almejas
30 min
Bonito a la riojana
50 min
Marmitako
40 Min
Calamares en su tinta
1 godz. 5 min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Sopa de pescado donostiarra
1 Std.
Judías pintas con chipirones en su tinta
40 Min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 Min
Arroz negro de chipirones con verduras
1h 20 min