![Salted caramel soufflés Salted caramel soufflés](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D3607F6-3C21-45A4-87C8-BE4869457241/Derivates/F15815CF-242A-4BF5-B86A-F3D0162FDE55.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- salted butter, for greasing
- 8 tsp white sugar
- 150 g milk
- 20 g gluten free cornflour
- 150 g tinned caramel (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs, room temperature, separated
- ¼ tsp sea salt flakes
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 804.3 kJ / 191.5 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 191.1 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate pudding
6h 30min
Berry marshmallow slice
2h 30min
Goat's cheese feta roulade
2h 45min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 Min
Mandarin crème brûlée
4 godz. 15 min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1 Std. 15 Min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3h
Chocolate raspberry puddings
40 Min
Berry cordial
40 Min
Lemon and white chocolate lava cakes
30 Min
Crème brûlée
7 Std.