Urządzenia i Akcesoria
Latte pieczarkowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g pieczarek obranych, przekrojonych na pół
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
80 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.7 g
Kalorie
227 kJ /
54 kcal
Tłuszcz
3.55 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 min
Arabska mieszanka przypraw
5 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa z chleba
20 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Kartoflanka
55 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z porów
30 min