Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 250 g pieczarek, obranych, przekrojonych na pół
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 80 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 227 kJ / 54 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 3.55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoflanka
55min
Zupa krem z pieczarek
20min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25min
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1h
Zupa krem z ziemniaków
40min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50min
Zupa z rukoli
35min
Zupa krem z zielonego ogórka
25min
Zupa cebulowa
1h