Urządzenia i Akcesoria
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 słoików
Składniki
-
100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g cebuli pokrojonych w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
400 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g wątróbek drobiowych oczyszczonych i osuszonych
-
3 gałązki tymianku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji (tylko liście)
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki brandy (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
20.3 g
Kalorie
3014 kJ /
720 kcal
Tłuszcz
68.5 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
7.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Pasztet babci Uli
8 Std. 50 Min
Paprykarz à la szczeciński
45 Min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 Std. 25 Min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 Std. 50 Min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 Std. 20 Min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 Std.
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 Std. 20 Min
Pasztet
3 Std.
Pasztet po krakowsku
2 Std. 40 Min
Pasztet z piersi indyka
2 Std.