Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami

Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami

4.8 702 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 słoików

Składniki

  • 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 150 g cebuli pokrojonych w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g masła pokrojonego na kawałki
  • 500 g wątróbek drobiowych oczyszczonych i osuszonych
  • 3 gałązki tymianku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji (tylko liście)
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki brandy (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Białko 20.3 g
Kalorie 3014 kJ / 720 kcal
Tłuszcz 68.5 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 7.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...