Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 150 g cebuli, pokrojonych w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 400 g masła, pokrojonego na kawałki
- 500 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych i osuszonych
- 3 gałązki tymianku, świeżego, plus dodatkowa ilość do dekoracji (tylko liście)
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżki brandy (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 3014 kJ / 720 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 68.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Balotyna z kaczki
2h 45min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Paprykarz à la szczeciński
45min
Pasztet z kaczki z oliwkami
2 godz. 40 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16j 15 mnt
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15min
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Kawior z pieczarek
30min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55min
Pasztet z piersi indyka
2u.