Layer Cake au chocolat et sauce caramel au beurre salé

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 morceaux

Składniki

Génoise au chocolat
  • 60 g de beurre mou, en morceaux et un peu plus pour graisser
  • 250 g de sucre
  • 8 œufs
  • 170 g de farine
  • 1 c. à café de poudre à lever
  • 80 g de cacao en poudre non sucré
  • 2 pincées de sel
Farce et nappage
  • 100 g de sauce au caramel
  • 100 g de beurre mou, en morceaux
  • 1 c. à café sel de mer
  • 80 g de crème entière froide
  • 600 g de crème entière

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 512 kcal / 2142 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...