Antonio Bachour: Gâteau au fromage à la crème fraîche et yogourt glacé aux fraises (métrique)

Antonio Bachour: Gâteau au fromage à la crème fraîche et yogourt glacé aux fraises (métrique)

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz. 35 min
14 morceaux

Składniki

Gâteau au fromage
  • de fromage à la crème coupé en cubes, à température ambiante
    425 g
  • de sucre
    225 g
  • œufs de gros calibre
    2
  • jaunes d'œufs de gros calibre
    2
  • de lait entier
    30 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    540 g
Crème fouettée à la lime
  • de crème à fouetter
    285 g
  • de sucre
    85 g
  • lime uniquement le zeste, pas la partie blanche
    ½
Yogourt glacé aux fraises
  • d'eau
    45 g
  • de sucre
    45 g
  • de fraises congelées
    450 g
Assemblage
  • de yogourt grec
    285 g
  • de fraises fraîches
    450 g

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 399 kcal / 1669 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 159 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...