Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 120 g de lait
- 30 g de beurre, en morceaux
- 50 g de sucre
- 15 g de levure fraîche, émiettée
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 250 g de farine de blé
La garniture à la cannelle
- 80 g d'un mélange de fruits secs
- 60 g de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes
- 25 g de lait
- ¼ - ½ c. à café de cannelle en poudre
Le glaçage
- 80 g de sucre glace
- 20 g de lait
- 1 - 2 gouttes de jus de citron, fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 905.7 kJ / 216.5 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 11.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème glacée à l'érable au lait d'amandes
13h 20min
Pains à hamburger à la stout
3 Std.
Gaufre aux rouleaux de cannelle
Keine Bewertungen
Baci di dama (Baisers aux noisettes)
30min
Smoothie vert
10 Min
Brouillade rose
15 Min
Croissants aux noix végans
2 godz. 10 min
Muffins végans cheesecake et myrtilles
1h 20min
Crème fouettée
10 Min
Dessert au yaourt et citron
3小时 15 分钟
Antonio Bachour: Tartelettes au citron et basilic (métrique)
3 Std. 45 Min
Naans avec houmous (Hestan Cue™)
Keine Bewertungen