Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 120 g de lait
- 30 g de beurre, en morceaux
- 50 g de sucre
- 15 g de levure fraîche, émiettée
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 250 g de farine de blé
La garniture à la cannelle
- 80 g d'un mélange de fruits secs
- 60 g de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes
- 25 g de lait
- ¼ - ½ c. à café de cannelle en poudre
Le glaçage
- 80 g de sucre glace
- 20 g de lait
- 1 - 2 gouttes de jus de citron, fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 905.7 kJ / 216.5 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 11.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattines
3u. 30min
Burger de bœuf et champignons au four
Brak ocen
Muffins cacao intense sans sucre ajouté
45 min
Donuts sushi
Brak ocen
Gâteau aux fruits de Noël sans gluten
Brak ocen
Naans avec houmous (Hestan Cue™)
Brak ocen
Petits beignets de carnaval
3 Std.
Limonade d'automne/Sangria vierge
35 min
Riz au lait au tapioca
1h 10 min
Hotdogs Michigan
50 min
Pains briochés à la cannelle
3h 45min
Tortillas de maïs
1h 25 min