
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 120 g de lait
- 30 g de beurre en morceaux
- 50 g de sucre
- 15 g de levure fraîche émiettée
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 250 g de farine de blé
La garniture à la cannelle
- 80 g d'un mélange de fruits secs
- 60 g de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes
- 25 g de lait
- ¼ - ½ c. à café de cannelle en poudre
Le glaçage
- 80 g de sucre glace
- 20 g de lait
- 1 - 2 gouttes de jus de citron, fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 216.5 kcal / 905.7 kJ
- Białko
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 11.4 mg