Mini brioches à la cannelle sur bâtonnet

Mini brioches à la cannelle sur bâtonnet

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 morceaux

Składniki

La pâte
  • de lait
    120 g
  • de beurre en morceaux
    30 g
  • de sucre
    50 g
  • de levure fraîche émiettée
    15 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de farine de blé
    250 g
La garniture à la cannelle
  • d'un mélange de fruits secs
    80 g
  • de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes
    60 g
  • de lait
    25 g
  • de cannelle en poudre
    ¼ - ½ c. à café
Le glaçage
  • de sucre glace
    80 g
  • de lait
    20 g
  • de jus de citron, fraîchement pressé
    1 - 2 gouttes

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 216.5 kcal / 905.7 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 7.7 g
Węglowodany 32.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 11.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...