
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la pistache (la veille)
- 300 g de crème fraîche, min 30% M.G.
- 150 g de chocolat blanc en morceaux
- 30 g de pâte de pistache
La pâte à cake (le jour même)
- 50 g de beurre en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- 3 oeufs (150 g d'œufs entiers)
- 50 g de miel d'acacia
- 1 pincée de fleur de sel
- 80 g de crème fraîche, min 30% M.G.
- 6 g de levure chimique
- 150 g de farine de blé
- 50 g de pâte de pistache
- 120 g de framboises (voir conseil) et un peu plus pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 725.2 kcal / 3030.3 kJ
- Białko
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.7 g
- Sód
- 287.8 mg