Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Moule
- un peu de beurre pour graisser le moule
Pâte
- 130 g de noisettes, décortiquées, non émondées
- 220 g de sucre brut
- 150 g de farine
- 1 c. à café de poudre à lever
- 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré (tout type)
- 1 ½ c. à café de café instantané
- 5 œufs
- 180 g de beurre, mou coupé en morceaux (3 cm)
- 1 c. à soupe de liqueur de café (Kaluah) (opcjonalnie)
- 1 pincée de sel
- 1000 g d'eau
Glaçage
- 100 g de chocolat noir, cassé en morceaux (3 cm)
- 30 g de beurre
- 50 g de crème entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau choco-coco
40min
Cake imbibé au citron
1h 30min
Génoise
1h 50 min
Biscuits aux amandes
40min
Gâteau de Pâques
1h 45min
Gâteau de Pâques
1j 55 menit
Mousse au mocca rapide
5 min
Muffins au chocolat
45min
Cake marbré - Varoma
1h 10min
Cake au citron
1 godz. 5 min
Gâteau aux carottes
1h 10min
Gâteau au yogourt
1h 40min