Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Moule
- un peu de beurre pour graisser le moule
Pâte
- 130 g de noisettes, décortiquées, non émondées
- 220 g de sucre brut
- 150 g de farine
- 1 c. à café de poudre à lever
- 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré (tout type)
- 1 ½ c. à café de café instantané
- 5 œufs
- 180 g de beurre, mou coupé en morceaux (3 cm)
- 1 c. à soupe de liqueur de café (Kaluah) (opcjonalnie)
- 1 pincée de sel
- 1000 g d'eau
Glaçage
- 100 g de chocolat noir, cassé en morceaux (3 cm)
- 30 g de beurre
- 50 g de crème entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits croissants à la vanille
1 godz. 30 min
Gâteau choco-coco
40 dk
Muffins au chocolat
45 dk
Cake au chocolat et gingembre confit
1 godz. 30 min
Cake marbré - Varoma
1 Std. 10 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Cake aux baies
1h 15min
Cake à l'orange
1sa
Sauce à l’ail
15 Min
Gâteau au yogourt
1 godz. 40 min
Sauce bolognaise
3 Std. 15 Min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min