Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piña colada ice cream
- 50 g raw sugar
- 200 g fresh pineapple, peeled, cored and cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 250 g sour cream
- 200 g coconut cream
- 80 g Malibu® rum (see Tips)
Grilled pineapple
- 400 - 600 g fresh pineapple, peeled, cored and cut into wedges (approx. 6 cm in length)
- 30 g coconut flakes, toasted, for decorating
- fresh mint leaves, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1361.4 kJ / 324.1 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 17.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Sabayon
15 Min
Caramel sauce
1 godz. 30 min
Frozen strawberry daiquiri
10min
Chicken Waldorf salad
40 min
Pimm's sabayon with strawberries
20 min
Quark chocolate mousse
1 godz. 10 min
Baked chocolate ricotta with blueberries and cream
55 min
Pineapple and coconut mojito
20 min
Don Pedro
5min
Mojito-style cocktail
10min
Piña colada
5min