![Piña colada ice cream with grilled pineapple Piña colada ice cream with grilled pineapple](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a6763ee-6276-4f82-ab64-470a4fe3db0e/Derivates/a92330b5-4d28-40e3-b64a-51ba306a97bb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piña colada ice cream
- 50 g raw sugar
- 200 g fresh pineapple, peeled, cored and cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 250 g sour cream
- 200 g coconut cream
- 80 g Malibu® rum (see Tips)
Grilled pineapple
- 400 - 600 g fresh pineapple, peeled, cored and cut into wedges (approx. 6 cm in length)
- 30 g coconut flakes, toasted, for decorating
- fresh mint leaves, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1361.4 kJ / 324.1 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 17.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baked blueberry and hazelnut cheesecake
27 Std.
Coppa del nonno
5 Min
Mai Tai
10min
Sun-dried tomato tartare
15min
Spiced apple liqueur
168 Std. 10 Min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1h 15min
Chocolate coated coconut bars
1h 5min
Grilled scallops with chilli jam
25 min
Don Pedro
5 Min
Peach Bellini
5 Min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 Std.
Piña colada
5 Min