![Passionfruit bavarois (Jude Blereau) Passionfruit bavarois (Jude Blereau)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE399BED-5957-4573-A215-58C15BE17387/Derivates/0728A810-9D8D-465C-BA88-853A237FC4A0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 70 g rolled oats
- 20 g desiccated coconut
- 30 g macadamia nuts
- 30 g almond oil
- 40 g pure maple syrup
Bavarois
- 200 g fresh passionfruit pulp, strained to remove seeds (approx. 25 passionfruits)
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 80 g blanched almonds
- 430 g water
- 60 g cornflour
- 2 tsp natural vanilla extract
- 50 g pure maple syrup
- 70 g raw sugar
- 140 g coconut milk
Passionfruit jelly
- 30 g water
- ¼ tsp agar agar powder
- 1 tbsp raw sugar
- 140 g fresh passionfruit pulp (approx. 10 passionfruits)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1691 kJ / 402 kcal
- Białko
- 6.552 g
- Węglowodany
- 39.472 g
- Tłuszcz
- 23.168 g
- Błonnik
- 7.848 g
Alternatywne przepisy
Gluten free scones
30 Min
Béarnaise sauce
10 Min
Mayonnaise
5 Min
Choron sauce (Tomato béarnaise)
20 Min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1 Std.
Sangria
10 Min
Buttermilk balsamic sorbet
12h 30 min
Rhubarb and vanilla rhumba
25 Min
Marinated feta cheese
170h
Passionfruit and coconut slice
5 godz.
Almond thins
25 Min
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min