Strawberry champagne cake
TM6 TM5 TM31

Strawberry champagne cake

4.3 (7 ocen)

Składniki

Strawberry and Champagne jam

  • 1 lemon, zest only, no white pith
  • 20 g lemon juice
  • 270 g strawberries (over ripe strawberries are preferred)
  • 100 g white sugar
  • 100 g champagne

Roasted strawberries

  • 500 g strawberries, hulled and cut into halves
  • 75 g champagne
  • 10 g caster sugar

Sponge

  • butter, for greasing
  • ½ tsp bicarbonate of soda
  • 1 tsp cream of tartar
  • 80 g cornflour
  • 30 g plain flour
  • 130 g caster sugar
  • 4 eggs, separated and at room temperature
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 2 tbsp hot water
  • 300 g pouring (whipping) cream

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
986.1 kJ / 234.8 kcal
Białko
3.7 g
Węglowodany
32.2 g
Tłuszcz
10.3 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Błonnik
1.8 g
Sód
92 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy