Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de cilantro
- 1 diente de ajo, pelado
- 5 g chile rojo, fresco, sin pepitas, picado
- 5 g de hojas de cilantro
-
200
g de yogur griego, sin azúcar
lub 200 g de yogur natural - 15 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- ¼ - ½ cdita de cúrcuma en polvo
- ½ cdita de sal
- 2 - 3 pizcas de pimienta negra molida
Falafel
- 400 g de garbanzo blanco cocido, escurrido
- 60 g de harina de trigo
- 6 hojas de menta frescas
- 1 echalot (aprox. 50 g), pelado y en mitades
- 1 diente de ajo, pelado (opcjonalnie)
- 1 cdita de curry en polvo
- 5 g de hojas de perejil fresco
- ½ cdita de polvo para hornear
- 1 cdita de sal
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- aceite vegetal, para freír
- 8 rebanada pan de caja blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1847.2 kJ / 441.5 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 71.3 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 587.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 min
Empanadas de lentejas y zanahoria con salsa schug
20 min
Ensalada tibia de frijoles
25 min
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30 min
Curry verde thai vegetariano
35 min
Burritos veganos
55 min
Estofado Africano occidental de maní
50 min
Rub India
5min
Curry de lentejas con coliflor rostizada en cocción lenta TM6
16 Std.
Curry de lentejas (dahl)
30 min
Gnocchis de betabel
1h 40min
Coliflor tikka masala
30 min