Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite vegetal, para engrasar
- 100 g de harina de amaranto
- 1 cdita de polvo para hornear, copeteada
- 1 cdita de goma xantana
- 1 cda de miel de abeja
- 10 g de levadura seca
- 2 cdas de aceite vegetal
- 300 g de agua
- 30 g de nuez de la India, picada
- 100 g de azúcar
- 1 cdita de sal
- agua, para barnizar
- mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol), al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 669.2 kJ / 159.9 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 346.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panque de manzana y datiles sin gluten
1h 30 min
Base para pay sin gluten
15min
Pan de molde sin gluten
1h 30 min
Pan sin gluten
1h 40min
Pan brioche sin gluten
2h 50min
Bolillo sin gluten
2u.
Pan de caja sin gluten
2u.
Bisquets sin gluten
1h 30 min
Baguette sin gluten
2u.
Pan de caja sin gluten
2u.
Harina de arroz
5 Min
Harina sin gluten para todo uso
5 Min