Urządzenia i Akcesoria
Salt Cod Gratin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
Breadcrumbs
-
bread, day old cut in pieces50 g
Codfish
-
bread, day old cut in pieces100 g
-
milk100 g
-
olive oil50 g
-
onions quartered200 g
-
garlic cloves2
-
carrots peeled, cut in pieces300 g
-
salt cod, presoaked, desalted and shredded (see tip)400 g
-
fine sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
Béchamel Sauce
-
milk300 g
-
plain flour60 g
-
unsalted butter diced30 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
ground nutmeg1 pinch
-
double cream200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
19 g
Kalorie
1761 kJ /
421 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1sa
Slow-cooked Veal Stew
2sa 10 dk
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1sa 30 dk
Baby-friendly Lamb and Apricot Tagine
1sa 40 dk
Beef Stroganoff
1sa
Tuna Fishcakes
1sa 15 dk
Sardine Parcels with Green Bean Salad
1sa
Creamed Cod
45 dk
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 dk
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45 dk
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45 dk
One-pot Moussaka
30 dk