Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breadcrumbs
- 50 g bread, day old, cut in pieces
Codfish
- 100 g bread, day old, cut in pieces
- 100 g milk
- 50 g olive oil
- 200 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 300 g carrots, peeled, cut in pieces
- 400 g salt cod, presoaked, desalted and shredded (see tip)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Béchamel Sauce
- 300 g milk
- 60 g plain flour
- 30 g unsalted butter, diced
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 200 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
1sa
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1sa
Beef Stroganoff
1sa
Pasta with chicken, mushrooms and green beans
40min
Lamb Spezzatino
1h 45 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 dk
Tomato Risotto with Lemon Ricotta Stuffed Chicken Breast
45min
Mushroom and Parmesan Risotto
40min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM5)
1 Std. 10 Min
Tuna Pasta
30 dk
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 dk
Prosciutto and Mushroom Pizza
2 godz. 45 min