![Feijoada (Bean and Meat Stew) Feijoada (Bean and Meat Stew)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42A5A80D-DF32-4DCD-808A-FDDDC97915DF/Derivates/AFC896C8-2F93-4069-B275-76746FCC614F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g water
-
600
g pointed cabbage, cut in strips
lub savoy cabbage, cut in strips - 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 150 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 150 g tinned chopped tomatoes
- 30 g olive oil
- 100 g smoked bacon, diced
- 150 g white wine
- 1 dried bay leaf
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 dried red chilli
- 100 g pork belly, boneless, skinless, sliced
- 250 g pork spare ribs
-
1
farinheira sausage
lub 1 smoked pork sausage - ½ chorizo, sliced (approx. 100 g)
- 200 - 250 g black pudding (whole)
- 1000 g tinned butter beans, rinsed, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3904 kJ / 934 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 70 g
Alternatywne przepisy
Cauliflower Soup; Chorizo and Pepperonata Pasta
35min
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1 Std. 20 Min
Louisiana Rice and Shrimp
25 Min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1 Std. 15 Min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30 Min
Brodet (Fish stew)
1 Std. 15 Min
Pizza with Courgettes
2 Std. 40 Min
Caldeirada (Fish Stew)
45min
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30 Min
Chicken with Peppers and Rice
1 Std.
Tuna Pasta
30 Min