Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g water
-
600
g pointed cabbage, cut in strips
lub savoy cabbage, cut in strips - 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 150 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 150 g tinned chopped tomatoes
- 30 g olive oil
- 100 g smoked bacon, diced
- 150 g white wine
- 1 dried bay leaf
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 dried red chilli
- 100 g pork belly, boneless, skinless, sliced
- 250 g pork spare ribs
-
1
farinheira sausage
lub 1 smoked pork sausage - ½ chorizo, sliced (approx. 100 g)
- 200 - 250 g black pudding (whole)
- 1000 g tinned butter beans, rinsed, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3904 kJ / 934 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 70 g
Alternatywne przepisy
Pollock and Spinach Lasagne
1h
Sardine and Pea Pilaf
40min
Moroccan Bean Soup
45min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
1h
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30min
Sporki Makaruli (Dirty Macaroni)
2h 15 min.
Pasta Salad with Cod and Tartare Sauce
1h 45min
Tomato and Haddock Rice
50min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40min