Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hollandaise Sauce
- 15 g water
- 30 g lemon juice
- 225 g unsalted butter, diced
- 4 egg yolks, from large eggs
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
Salmon, Asparagus and Rice
-
30
g coriander leaves
lub 30 g fresh parsley leaves - 1 lemon, thin peelings of zest only
- 285 g jasmine rice
- 1000 g water
- 1 tsp onion powder
- ½ tsp garlic powder
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
-
340
g green asparagus
lub 340 g broccoli florets - 450 g fresh salmon fillets, skinless (approx. 3 cm thick)
- 1 Tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3778 kJ / 903 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 672 mg
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40 Min
Spaghetti alla Carbonara
30 Min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 Min
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1 Std. 20 Min
Prawn Saganaki with Feta
35 Min
Anchovy Breadcrumbs
5 min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 Std.
Beef stew with Red Peppers and Potatoes
1h 30min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM6)
1 Std. 10 Min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1hod. 15min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 Min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1hod. 15min