Urządzenia i Akcesoria
Baklava
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 portions
Składniki
-
pistachio nuts, unsalted, shelled plus extra roughly chopped for garnishing150 g
-
walnut halves300 g
-
granulated sugar230 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing250 g
-
vegetable oil70 g
-
filo pastry9 sheets
-
water200 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
72.6 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
2302.3 kJ /
550.3 kcal
Tłuszcz
45.6 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Condensed Milk Dalgona Coffee
10 min
Fluffy Japanese Cheesecake
1 godz. 50 min
Lime and Lemonade
5 min
Yoghurt Cake
1 godz.
Portuguese-style Crème Brûlée
25 min
Pierogi with Meat
1 godz.
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Coconut cake
1 godz. 20 min
Cold Brew Olive Iced Coffee
5 min
Neapolitan Pizza
9 godz.
Steamed Chocolate Flan Cake
7 godz.