Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g white quinoa
- 700 g water, plus extra for soaking
- 60 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 60 g fresh mint, leaves only
- ½ lemon, zested and juiced (approx. 20 g juice)
- 50 g red onion, cut into pieces
- 80 g shelled unsalted pistachio nuts
- 4 plum tomatoes, deseeded and finely diced
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 993.3 kJ / 236.5 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 131.7 mg
Alternatywne przepisy
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1 godz. 15 min
Colourful quinoa salad
40min
Freekeh and broad bean salad
2 godz. 30 min
Fattoush with grilled haloumi
5 Std.
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4sa 35 dk
Lentil and mint salad
3 godz. 55 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Sweetcorn and black rice salad
1 godz.
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 min
Falafel with beetroot hommus
20min
Hommus
15 Min