Urządzenia i Akcesoria
Quinoa tabouli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
4 portions
Składniki
-
white quinoa100 g
-
water plus extra for soaking700 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only60 g
-
fresh mint leaves only60 g
-
lemon zested and juiced (approx. 20 g juice)½
-
red onion cut into pieces50 g
-
shelled unsalted pistachio nuts80 g
-
plum tomatoes deseeded and finely diced4
-
extra virgin olive oil1 tbsp
-
salt to taste1 pinch
-
ground black pepper to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
131.7 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
993.3 kJ /
236.5 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sweet potato and grain salad
1 godz. 30 min
Crunchy quinoa patties with avocado smash
1 godz. 30 min
Tzatziki
15 min
Guacamole
10 min
Grilled eggplant dip
2 godz.
Traditional hommus
25 godz. 5 min
Coriander pesto pizza
1 godz. 30 min
Baba ghanoush
1 godz.
Zucchini tortillas with falafel
25 godz. 30 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 godz. 20 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Quinoa salad with mango salsa
1 godz.