Urządzenia i Akcesoria
Quinoa tabouli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
4 portions
Składniki
-
white quinoa100 g
-
water plus extra for soaking700 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only60 g
-
fresh mint leaves only60 g
-
lemon zested and juiced (approx. 20 g juice)½
-
red onion cut into pieces50 g
-
shelled unsalted pistachio nuts80 g
-
plum tomatoes deseeded and finely diced4
-
extra virgin olive oil1 tbsp
-
salt to taste1 pinch
-
ground black pepper to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
131.7 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
993.3 kJ /
236.5 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Miso coleslaw
20 min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 min
Baked spinach and feta mushrooms
35 min
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13 godz.
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1 godz. 15 min
Curried lentils and steamed pumpkin
1 godz. 15 min
Baba ghanoush
1 godz.
Israeli couscous salad
1 godz.
Asian cucumber salad
10 min
Hearty lentil chilli
50 min
Colourful quinoa salad
40 min
Hommus
15 min