Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g white quinoa
- 700 g water, plus extra for soaking
- 60 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 60 g fresh mint, leaves only
- ½ lemon, zested and juiced (approx. 20 g juice)
- 50 g red onion, cut into pieces
- 80 g shelled unsalted pistachio nuts
- 4 plum tomatoes, deseeded and finely diced
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 993.3 kJ / 236.5 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 131.7 mg
Alternatywne przepisy
Quinoa salad with mango salsa
1 godz.
Baba ghanoush
1 godz.
Colourful quinoa salad
40 min
Basil pesto
10 Min
Freekeh and broad bean salad
2h 30min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Cypriot grain salad
45 min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1 godz. 15 min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 min
Hommus
15 min
Traditional hommus
25h 5min