![Asparagi e patate con salsa olandese Asparagi e patate con salsa olandese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e127a8b1-528b-4723-9ee3-35bf30a2e04c/Derivates/a8f25c92-4c71-40ba-a9ac-5ab3c1bf6916.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Asparagi e patate
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 5 g di burro (opcjonalnie)
- 700 - 750 g di patate a pezzi
- 1000 - 1500 g di asparagi bianchi o verdi, puliti
Salsa olandese
- 20 g di acqua
- 10 g di succo di limone
- 175 g di burro, a pezzi
- 4 tuorli d'uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagi a vapore in salsa verde
40 Min
Spätzle alla grigionese (2 porzioni)
45 Min
Menù: Filetti di trota con verdure e riso; Gelato alla frutta (Bimby Friend)
1u.
Asparagi con salsa tartara al quark
50 Min
Uova, asparagi e salsa bernese (Bimby Friend)
35 Min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1 Std. 30 Min
Contorno di asparagi bianchi con salsa olandese allo yogurt
45 Min
Salsa mojo verde
10min
Insalata tiepida di asparagi e uova barzotte
1u.
Spiedini gratinati ai tre cavolfiori con bagnacauda
1 Std. 15 Min
Contorno di asparagi (tris di asparagi)
35 Min
Risotto con lo sclopit
40 Min