Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Asparagi e patate
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 5 g di burro (opcjonalnie)
- 700 - 750 g di patate a pezzi
- 1000 - 1500 g di asparagi bianchi o verdi, puliti
Salsa olandese
- 20 g di acqua
- 10 g di succo di limone
- 175 g di burro, a pezzi
- 4 tuorli d'uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di verdure
40min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35min
Verdure al vapore con salsa al curry
1小时 10 分钟
Asparagi a vapore in salsa verde
40min
Kaiserschmarrn (pancake dolci con uvetta)
35min
Riso basmati con bocconcini di vitello speziati
30 分钟
Crema di pomodoro
25min
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35min
Uova, asparagi e salsa bernese (Bimby Friend)
35min
Contorno di asparagi bianchi con salsa olandese allo yogurt
45min
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1小时 10 分钟
Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato
40min