Arroz negro con verduras asadas y tofu

Arroz negro con verduras asadas y tofu

4.5 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

Verduras asadas
  • 250 g de pimiento rojo en trozos de aprox. 2-3 cm
  • 250 g de zanahoria en trozos de aprox. 1-2 cm
  • 250 g de cebolla en anillos de aprox. 1 cm
  • 2 - 3 pellizcos de sal
  • ½ cucharadita de pimentón (opcjonalnie)
  • 50 g de aceite de oliva
  • ½ cucharadita de ajo en polvo (opcjonalnie)
  • 1 cucharadita de orégano seco
Arroz negro
  • 1200 g de agua
  • 3 pellizcos de sal
  • 250 g de tofu firme en dados de aprox. 2 cm
  • ½ cucharada de salsa de soja (aprox. 5 g)
  • 250 g de arroz negro (venere)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 114 kcal / 476 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 237 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...