Asparges og poteter med Hollandaisesaus

Asparges og poteter med Hollandaisesaus

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porsjoner

Składniki

Asparges og poteter
  • vann
    600 g
  • salt
    1 ts
  • sukker
    1 klype
  • smør (opcjonalnie)
    5 g
  • poteter små eller delt i biter (se tips)
    750 g
  • asparges
    1000 - 1500 g
Hollandaisesaus
  • vann
    20 - 40 g
  • sitronsaft
    10 - 20 g
  • smør
    175 - 350 g
  • eggeplommer
    4 - 8
  • salt
    ½ ts
  • pepper, malt
    1 - 2 klyper

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 11.3 g
Kalorie 2919 kJ / 698 kcal
Tłuszcz 58.5 g
Błonnik 6.5 g
Węglowodany 29.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie