Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de carottes, pelées, en morceaux (3 cm)
- 80 g d'amandes, entières, décortiquées
- 70 g d'huile d'olive
- 40 g de vinaigre de cidre
- 20 g de miel liquide
- ¾ de c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- 1 grenade, égrainée
- 4 brins de coriandre, fraîche, pluches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1028 kJ / 248 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55 min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Salade de chou rouge, carottes et feta
15min
Salade de crudités
10min
Mousse au thon
5min
Salade céleri-pomme
10min
Dip au fromage frais et aux herbes
10min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Salade pommes-carottes
5min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5min
Pesto de basilic
10min
Tresse bernoise
1h 45min