Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 50 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre doux, coupé en noisettes
- 1000 - 1200 g de pommes (6 belles pommes)
La pâte feuilletée
- 150 g de beurre doux, préalablement congelé en morceaux
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 75 g d'eau très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1422 kJ / 338 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes
1h 5min
Tarte crumble aux abricots
1 Std. 40 Min
Mille-feuille à l'abricot
45min
Tarte aux pommes
1h
Galette des Rois à la frangipane
2h
Tarte aux fraises
4 Std.
Tarte aux fraises et à la chantilly
1h
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1h 25min
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4 Std.
Charlotte aux poires
12h 30min
Gâteau renversé à l'ananas
1h
Tarte aux pommes sur lit de compote
1h 30min