Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 50 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre doux, coupé en noisettes
- 1000 - 1200 g de pommes (6 belles pommes)
La pâte feuilletée
- 150 g de beurre doux, préalablement congelé en morceaux
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 75 g d'eau très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1422 kJ / 338 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte magique aux fraises
1h 30min
Crème fouettée
10min
Tarte aux fraises
4h
Sablés aux fraises
1h
Tarte aux pommes
1h
Charlotte aux fraises
12h 30min
Galette des Rois mangue-chocolat
1 Std. 40 Min
Charlotte chocolat-banane
24 godz.
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4h
Tiramisu framboises-fraises
3 Std.
Flan pâtissier
4 Std. 25 Min
Crumble aux pommes
45 min