Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g de myrtilles fraîches ou surgelées
- 50 - 70 g de sucre en poudre
- 800 g de lait entier
- 120 g de yaourt nature
- 10 g de lait en poudre (opcjonalnie)
- 250 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 517.6 kJ / 123.4 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yaourt au caramel (nouvelle recette)
12h
Yaourt à la grecque miel et noix
12 Std. 20 Min
Yaourt au chocolat (nouvelle recette)
12h 25min
Yaourt nature au Varoma
12h
Yaourt à la vanille
12 Std. 20 Min
Yaourt pomme-myrtille
12h 40min
Crème dessert au caramel
1h
Yaourt à la vanille
12 Std. 20 Min
Yaourt à la noix de coco
12 Std. 15 Min
Yaourt pomme-myrtille
12h 40min
Yaourt à la compotée de fraises
12h
Yaourt aux fruits rouges
12 Std. 20 Min