Maronireis mit Vanilleeis und Schokosauce

4.3 6 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Maroni, gegart, geschält
    250 g
  • Schlagobers
    25 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht (siehe Tipp)
    30 g
  • Salz
    1 Prise
  • Rum (opcjonalnie)
    15 g
    15 g Schlagobers
  • dunkle Schokolade, 70 % Kakao in Stücken
    100 g
    100 g dunkle Schokolade, 50 % Kakao, in Stücken
  • Vollmilch
    80 g
  • Vanilleeis (siehe Tipp)
    4 Kugeln

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 69 mg
Białko 4 g
Kalorie 1549 kJ / 370 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...