Nougatknödel mit Nussbröseln und Zwetschkenröster (vegan)

Nougatknödel mit Nussbröseln und Zwetschkenröster (vegan)

4.8 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Stück

Składniki

  • Semmelbrösel vegan
    160 g
  • Haselnüsse, ganz
    80 g
  • Wasser
    500 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2-3 cm) (siehe Tipp)
    400 g
  • vegane Margarine etwas mehr zum Einfetten
    4 EL
  • Nussnougat gekühlt (vegan)
    160 g
  • Zwetschken, frisch (siehe Tipp)
    800 g
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche
    100 g
  • Salz
    ½ TL
  • Gewürznelken
    ½ TL
  • Zucker
    85 g
  • Zimtstange
    1
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    10 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst je nach Säuregrad der Zwetschken
    10 - 15 g
  • Staubzucker
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 423 kcal / 1771 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 355 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...