
Wersje kompatybilne
Nougatknödel mit Nussbröseln und Zwetschkenröster (vegan)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Semmelbrösel vegan
- 80 g Haselnüsse, ganz
- 500 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2-3 cm) (siehe Tipp)
- 4 EL vegane Margarine etwas mehr zum Einfetten
- 160 g Nussnougat gekühlt (vegan)
- 800 g Zwetschken, frisch (siehe Tipp)
- 100 g Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche
- ½ TL Salz
- ½ TL Gewürznelken
- 85 g Zucker
- 1 Zimtstange
- 10 g Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 10 - 15 g Zitronensaft, frisch gepresst je nach Säuregrad der Zwetschken
- 2 EL Staubzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 423 kcal / 1771 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 72 g
- Błonnik
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 355 mg