Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g whole chicken legs (approx. 2 whole chicken legs), with skin and bone, cut in pieces (4-5 cm)
- 10 g fish sauce
- 15 g garlic cloves, minced
- 1 tbsp curry powder
- ½ tsp salt
- 1 ½ tsp sugar
- 1 tsp dark soy sauce
- 20 g cooking oil
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut in pieces
- 50 g shallots (approx. 1 shallot)
- ½ fresh red chilli, deseeded, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 907.9 kJ / 217 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Curry Chicken
1h
Ginger sesame oil chicken
25min
Ginger Sesame Oil Chicken
25min
Braised Yee Mee
30min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Tamarind Pork Curry
35min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Lemon Chicken
25min
Dried Chilli Chicken with Potato
30min
Kung Po Chicken (Dried Chilli Chicken)
1h
Taiwanese three cup chicken
20min
Curry chicken
1h