Crostata con crema pasticcera e ciliegie (senza glutine)
TM6 TM5

Crostata con crema pasticcera e ciliegie (senza glutine)

3.5 (12 ocen)

Składniki

Frolla senza glutine

  • 250 g di riso per minestre
  • 150 g di farina di mais tipo fioretto
  • ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g di zucchero
  • 220 g burro a pezzi
  • 1 uovo
  • 2 tuorli

Crema pasticcera

  • 100 g di zucchero
  • ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 500 g di latte
  • 2 uova
  • 40 g di amido di mais

Terminare la preparazione

  • 250 g di ciliegie, denocciolate
  • 20 g di zucchero

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1469.8 kJ / 351.3 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
52.9 g
Tłuszcz
14.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
0.9 g
Sód
40.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy