![Crema pasticcera (senza lattosio) Crema pasticcera (senza lattosio)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5b2c37f7-5c4c-497d-9db7-56a126fb042c/Derivates/ed610bfd-2a19-44cc-a9a4-ba0fd976a488.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g di bevanda a base di riso e cocco
lub 1000 g di bevanda vegetale, qualsiasi tipo - 6 tuorli
-
100
g di zucchero di cocco
lub 100 g di zucchero di canna - 50 g di amido di mais (maizena)
- 3 pezzi scorza di limone (senza la parte bianca)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1037 kJ / 248 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna al riso e miglio (senza glutine)
1h 10min
Torta di carote e mandorle (senza glutine)
2 godz. 40 min
Gelato al latte di soia
10h 20 min
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4 godz. 30 min
Sacher Torte (senza glutine)
3 godz.
Base per dolci alle mandorle (senza glutine)
55min
Crema spalmabile alle nocciole (vegan)
20min
Pan di Spagna (vegan)
50min
Crema di mandorle e cioccolato bianco
15min
Besciamella (senza lattosio)
10min
Crema pasticcera (vegan)
15min
Besciamella (vegan)
15min