![Focaccine con olive Focaccine con olive](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7798936a8e74d56260617e16896e5f26/Derivates/5acd34e5feb4d0ad07e59af58a49562f3a467d81.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 250 g di farina tipo 00
- 550 g di acqua
- 6 g di lievito di birra fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 8 g di sale
Terminare la preparazione
- 80 di olive verdi denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 521.7 kJ / 124.6 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 316.4 mg
Alternatywne przepisy
Focaccine con rosmarino
2 Std. 30 Min
Pizzette
3h 40min
Focaccia al pesto
3h 40min
Pane alla ricotta
3h
Pane alla birra (TM6)
4h
Focaccine con pomodorini
3h 40min
Panini all'olio (TM6)
1 godz. 10 min
Focaccia caprese
3 Std. 30 Min
Focaccia alle olive (TM6)
2 Std.
Focaccine all'origano
1 Std. 30 Min
Focaccine morbide
3 Std. 30 Min
Pane bianco
3h