Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olio extravergine di oliva
- 540 g di acqua
- 6 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina manitoba
- 200 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
Terminare la preparazione
- olio extravergine di oliva q.b.
- 22 pomodorini a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 561 kJ / 134 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 259.3 mg
Alternatywne przepisy
Focaccine all'origano
1 Std. 30 Min
Focaccia caprese
3 godz. 30 min
Pizzette
3 godz. 40 min
Piadina romagnola
15 min
Focaccine morbide
3 godz. 30 min
Focaccia classica ad alta idratazione
5h
Focaccia spinaci e olive
1 Std. 30 Min
Focaccine con olive
3 godz. 50 min
Focaccia di zucca (TM6)
1 Std. 35 Min
Focaccia barese
2 Std. 55 Min
Focaccia alle olive (TM6)
2 godz.
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h