Urządzenia i Akcesoria
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Knoblauchzehen nach Geschmack2 - 3
-
Tomatenmark40 g
-
Butter in Stücken30 g
-
rote Linsen, getrocknet200 g
-
Minze, getrocknet2 EL
-
Reis30 g
-
Bulgur20 g
-
Salz nach Geschmack1 ½ - 1 ¾ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Chiliflocken¼ TL
-
Wasser zimmerwarm1470 g
-
Zitrone geviertelt1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
1660 kJ /
397 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
10.6 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Damals. Heute. Für immer.
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14h
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30min
Arabischer Eintopf Koshari
35min
Linsen-Pilz-Suppe
1h
Marokkanische Harira
1h
Griechische Bohnensuppe (Fasolada)
30min
Tomatensuppe mit Bulgur
50min
Cremige rote Linsensuppe
45min
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30min
Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
1h 5min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45min