
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g Wasser
-
40
g Tomatenmark
lub 40 g Ajvar - 1 TL Salz
- 250 g Bulgur grob, vorgegart
- 50 g Olivenöl
- 1 geh. TL Kreuzkümmel, gemahlen (Cumin)
- 1 TL Chiliflocken (Pul Biber)
- 5 Frühlingszwiebeln
- 10 Stängel glatte Petersilie frisch, abgezupft
- 6 Stängel Minze frisch, abgezupft
- 150 g Salatgurke in Stücken
- 100 g rote Paprika in Stücken
- 100 g Tomaten geviertelt
- 25 g Zitronensaft
- 25 g Granatapfelsirup sauer (Nar Ekşisi)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 250 kcal / 1047 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Błonnik
- 6.4 g