
Urządzenia i Akcesoria
Bulgursalat - Kısır
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Wasser230 g
-
Tomatenmark40 g
-
Salz1 TL
-
Bulgur grob, vorgegart250 g
-
Olivenöl50 g
-
Kreuzkümmel, gemahlen (Cumin)1 geh. TL
-
Chiliflocken (Pul Biber)1 TL
-
Frühlingszwiebeln5
-
glatte Petersilie frisch, abgezupft10 Stängel
-
Minze frisch, abgezupft6 Stängel
-
Salatgurke in Stücken150 g
-
rote Paprika in Stücken100 g
-
Tomaten geviertelt100 g
-
Zitronensaft25 g
-
Granatapfelsirup sauer (Nar Ekşisi)25 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
250 kcal /
1047 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
6.4 g