Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Gewürzgurken, in Stücken
- 100 g Möhren, in Scheiben
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 30 g Öl
- 70 g Tomatenmark
- 300 g Hühnerherzen
- 30 g Perlgraupen
-
1000
g Geflügelfond
lub 1000 g Wasser - ½ TL Salz
- 300 g Kartoffeln, in Würfeln (1 cm)
- 10 Pfefferkörner, schwarz
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
-
10
g Dill, abgezupft, zum Servieren
lub 10 g Petersilie, abgezupft, zum Servieren - 60 g Saure Sahne zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1137 kJ / 272 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min
Kreppel
1 godz.
Tschebureki
1h 20 phút
Gefüllte Blinis
55min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
Ucha - Fischsuppe
50 min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4hod. 10min
Borschtsch mit Rindfleisch
1 godz. 10 min
Okroschka (Kalte Suppe)
1 godz. 10 min
Gemüse-Leber-Torte
1h 50 phút
Russischer Salat "Vinaigrette"
2h 20 phút