Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)

Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)

4.7 196 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen

Składniki

  • Gewürzgurken in Stücken
    200 g
  • Möhren in Scheiben
    100 g
  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Öl
    30 g
  • Tomatenmark
    70 g
  • Hühnerherzen
    300 g
  • Perlgraupen
    30 g
  • Geflügelfond
    1000 g
    1000 g Wasser
  • Salz
    ½ TL
  • Kartoffeln in Würfeln (1 cm)
    300 g
  • Pfefferkörner, schwarz
    10
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Dill abgezupft, zum Servieren
    10 g
    10 g Petersilie, abgezupft, zum Servieren
  • Saure Sahne zum Servieren
    60 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 1137 kJ / 272 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...