Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
TM6 TM5

Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)

4.7 ( 165 ocen )

Składniki

  • 200 g Gewürzgurken in Stücken
  • 100 g Möhren in Scheiben
  • 100 g Zwiebeln geviertelt
  • 30 g Öl
  • 70 g Tomatenmark
  • 300 g Hühnerherzen
  • 30 g Perlgraupen
  • 1000 g Geflügelfond
    lub 1000 g Wasser
  • ½ TL Salz
  • 300 g Kartoffeln in Würfeln (1 cm)
  • 10 Pfefferkörner, schwarz
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 10 g Dill abgezupft, zum Servieren
    lub 10 g Petersilie abgezupft, zum Servieren
  • 60 g Saure Sahne zum Servieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
272 kcal / 1137 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy