Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 400 g Kartoffeln, festkochend, ungeschält
- 200 g Rote Bete, ungeschält
- 80 g Gewürzgurken (z. B. Salzdillgurken von Dovgan)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Sonnenblumenöl
- ½ TL Salz
- 120 g Erbsen, aus der Dose, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 815 kJ / 195 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1小时 20 分钟
Russischer Rote-Bete-Salat
1h 10min
Okroschka (Kalte Suppe)
1h 10min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4 godz. 10 min
Oliviersalat
3 Std.
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2h
Ucha - Fischsuppe
50 Min
Gefüllte Blinis
55min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 Min
Kreppel
1 Std.
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 Std. 45 Min