Urządzenia i Akcesoria
Okroschka (Kalte Suppe)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser kalt1250 g
-
Eier4
-
Kartoffeln, festkochend möglichst gleich groß400 g
-
Frühlingszwiebeln½ Bund
-
Petersilie abgezupft1 Bund
-
Dill abgezupft1 Bund
-
Radieschen geputzt130 g
-
Salatgurke in Stücken (2-3 cm)180 g
-
Saure Sahne100 g
-
Senf1 TL
-
500 g Kefir, kaltButtermilch kalt500 g
-
Salz2 - 3 TL
-
Pfeffer1 TL
-
Zucker1 TL
-
Dill zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
16 g
Kalorie
1167 kJ /
279 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Russische Küche
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Russischer Salat "Vinaigrette"
2 godz. 20 min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Borschtsch mit Rindfleisch
1 godz. 10 min
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2 godz.
Tschebureki
1 godz. 20 min
Oliviersalat
3 godz.
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2 godz.
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
Kreppel
1 godz.
Gefüllte Blinis
55 min
Borschtsch vegetarisch
1 godz. 10 min
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min