Okroschka (Kalte Suppe)

Okroschka (Kalte Suppe)

4.4 530 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser kalt
    750 g
  • Eier
    4
  • Kartoffeln, festkochend möglichst gleich groß
    400 g
  • Frühlingszwiebeln
    ½ Bund
  • Petersilie abgezupft
    1 Bund
  • Dill zum Bestreuen
  • Radieschen (ca. 130 g)
    ½ Bund
  • Salatgurke (ca. 180 g), in Stücken
    ½
  • Buttermilch kalt
    500 g
    500 g Kefir, kalt
  • Saure Sahne
    100 g
  • Salz
    2 - 3 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Zucker
    1 TL
  • Senf
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 279 kcal / 1167 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...