Napoleon-Torte

Napoleon-Torte

4.0 50 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz.
16 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl
    500 g
  • Butter kalt, in kleinen Stücken
    230 g
  • Salz
    1 Prise
  • Ei
    1
  • Wasser
    170 g
  • Bittermandelaroma
    1 Fläschchen
Füllung und Fertigstellung
  • Milch
    1000 g
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Eier
    2
  • Zucker
    200 g
  • Vanillezucker
    2 EL
  • Vanilleextrakt
    4 TL
  • Speisestärke
    60 g
  • Zesten von Limettenschale
    4 TL
  • Zucker
    20 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 61 mg
Białko 7 g
Kalorie 1920 kJ / 459 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...