Hähnchen-Reis, Gemüsesuppe und gedämpftes Ei

Hähnchen-Reis, Gemüsesuppe und gedämpftes Ei

3.1 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Hähnchenbrustfilets (ca. 2 Stück)
    500 g
  • helle Sojasauce
    10 g
  • weißer Pfeffer
    ¼ TL
  • Eier
    3
  • Wasser
    1560 g
  • Salz
    2 TL
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    50 g
  • Knoblauchzehen
    2 - 3
  • Öl
    30 g
  • Reis gewaschen
    300 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • Pandanusblätter (siehe Tipp)
    2
  • Zwiebeln in Würfeln (2 cm)
    50 g
  • Kartoffeln in Würfeln (2 cm)
    70 g
  • Tomaten in Würfeln (2 cm)
    70 g
  • Möhren in Würfeln (2 cm)
    120 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 637 kcal / 2663 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1488 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...