Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Milch
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Bestreichen
- 1 Ei
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 3 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 2 Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Bund Dill, abgezupft
- 1000 g Weißkohl, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Öl
- 1 TL Kümmel, ganz
- ¾ TL Pfeffer
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 300 g Crème fraîche
- 2 Eigelb
- Saure Sahne zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2116 kJ / 505 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20min
Okroschka (Kalte Suppe)
1h 10min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4 godz. 10 min
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10min
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2 godz.
St. Petersburg - Joschiki
2 godz. 55 min
Watruschki
1h 40min
Gefüllte Blinis
55 min
Tschebureki
1h 20min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
Kreppel
1h
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1h 45min