Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g azeite
- 15 g gengibre
- 395 g abóbora-manteiga cortada em pedaços
- 100 g batata cortada em pedaços
- 60 g caju
- ½ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta branca
- 700 - 750 g água (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 697 kJ / 166 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45min
Sopa de abóbora e hortelã
40min
Sopa de ervilhas com hortelã
20 Min
Sopa de couve-flor e alho assados
1h 10 min
Creme de cenoura e tangerina com gengibre e cardamomo da Catarina Sanches
45min
Sopa de alho-francês com croutons
55 Min
Creme de abóbora com caril
35 Min
Sopa de tomate com manjericão
35 Min
Sopa de curgete com abóbora e burrata
50 Min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50 Min
Sopa de batata e abóbora com camarão
45min
Creme de abóbora e maçã
30 Min