Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebola
- 30 g manteiga
- 500 g ervilhas congeladas
- 500 g água
- ½ c. chá de sal
-
1
cubo de caldo de legumes desfeito
lub 1 c. chá cheia caldo de legumes caseiro - 2 - 3 pitadas de pimenta
- 10 g hortelã, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 687.7 kJ / 164.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 304.7 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35min
Sopa de ervilha
40min
Sopa de ervilhas à alentejana
40min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de curgete e manjericão
25min
Sopa de tomate com manjericão
35min
Creme de espinafres, coco e curgete com croutons aromatizados
50min
Creme de ervilhas e hortelã
35min
Sopa cremosa de ervilhas
40min
Creme light de brócolos e curgete
35min
Sopa de brócolos com croutons
1h
Creme de ervilhas
40min