Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pecorino sardo a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di pancetta a cubetti, dolce o affumicata, senza grasso
- 1630 g di acqua
- 10 g di concentrato di pomodoro
- 400 g di farina di mais bramata
- 5 g di sale grosso
- 100 g di salsiccia di maiale secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2109.7 kJ / 504.2 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1164 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di patate
50 min.
Spezzatino di maiale alla portoghese
3h 10 min.
Zeppole sarde
3h
Coppa di maiale in umido
1h 30 min.
Panada sarda
2h 55min
Zuppa di pollo, crauti e fagioli bianchi
1h
Minestra di fregola con le anguille
2h
Pollo alla romana
1h 10 min.
Spezzatino di maiale e salsiccia
1h
Riso rosso con spezzatino di maiale al curry
1h 5 min.
Papassini sardi
8 Std. 45 Min
Ragù di salsiccia
1h 15 min.