![Polenta sarda Polenta sarda](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33477fc5-afc7-4169-9fe8-dfd7bff17e15/Derivates/f5370150-acdd-4c65-8160-88b1a602deba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pecorino sardo a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di pancetta a cubetti, dolce o affumicata, senza grasso
- 10 g di concentrato di pomodoro
- 1630 g di acqua
- 400 g di farina di mais bramata
- 5 g di sale grosso
- 100 g di salsiccia di maiale secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2109.7 kJ / 504.2 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1164 mg
Alternatywne przepisy
Zeppole sarde
3 Std.
Stufato di vitello e verdure all'austriaca a Cottura Lenta
2h 45min
Papassini sardi
8 Std. 45 Min
Panada sarda
2h 55min
Costine di maiale alle verze
1 Std. 20 Min
Pardulas
8 Std. 40 Min
Anguille in umido
40p
Spezzatino aggrassato alla catanese a Cottura Lenta
4h 40min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min
Spezzatino di vitello con patate e mele
1 Std. 25 Min
Malloreddus alla campidanese
3 Std.
Costine in umido
1 Std. 20 Min