Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de courge butternut (ou potimarron), pelée et en petits dés
- 600 g d'eau
- 4 c. à soupe de fond de veau
- 280 g de pâtes sèches, type coquillettes
- 20 g de beurre
- 2 tranches de jambon blanc, en lamelles
- 4 c. à soupe de parmesan râpé
- 2 brins de coriandre fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1455.1 kJ / 347.8 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 165.5 mg
Alternatywne przepisy
Risotto aux petits pois et aux lardons
25min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40min
Risotto de petites pâtes aux crevettes
25min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55min
Chili con carne
50min
One pot coquillettes au jambon cerise
15 min
Risotto courgette et bacon
35min
Risotto aux asperges et petits pois
40min
Purée de carottes et jambon aux herbes
30min
One pot fusilli aux champignons, lardons et ricotta
20min
Gratin de blé aux légumes
25min
One pot crozets aux lardons et fromage
30min